Hvor dominant er Bitcoin på kryptområdet?

Bitcoin er uten tvil den dominerende cryptocurrency i hele det digitale aktivaområdet, men hvor mye av dets dominans er reelt?

Hvor dominerende er Bitcoin, nøyaktig?

Når den plasseres opp mot alle andre kryptoandeler, ligger bitcoins dominans på omtrent 60 prosent. Imidlertid mener mange analytikere at det ikke er helt rettferdig å plassere det mot alle andre mynter eller symboler, og at det bare bør plasseres mot valutaer som prøver sitt beste for å være legitime penger eller som jobber for å erstatte fiat. Gitt at dette er tilfelle, bitcoins dominans ville bevege seg opp til 80 prosent.

Jordan Tuwiner – investoren til Bitcoin Up antyder at bitcoin’s markedsdominans skal bestemmes ved å plassere den opp mot alle andre cryptocurrencies som er utvunnet eller bygget fra bunnen av. En av de store tingene han foreslår å gjøre for å oppnå et riktig forhold, er å kaste ut alle valutaer som ble til gjennom initialt mynttilbud (ICOs) eller gjennom toksalg. Dette ville automatisk diskvalifisere populære stabile valutaer som Tether gitt hvor sentralisert det er.

Sier han:

Problemet med ICO-er er at de er sentralt kontrollert. La oss si at en bitcoinbørs frigir aksjer lovlig gjennom et symbol. Andre dominansindekser vil sannsynligvis inkludere den i indeksen. I så fall, hvorfor ikke ta med hele aksjemarkedet? ICOer eller aksjer som er symboler prøver ikke å være penger, og bør derfor ikke måles i en dominansindeks med bitcoin … Bitcoin konkurrerer som penger og ikke som en aksje eller et symbol. Stabile mynter, mens de er lettere å overføre enn vanlig fiat i en bank, er fremdeles bare symboler støttet av fiat. Mynter som ikke bruker et bevis på arbeid, kan forhåndsutvinnes eller faktisk ikke er knappe, siden det ikke kreves noe reelt arbeid for å produsere dem.

Men etter Jordans analyse, ville ikke Ethereum måtte kuttes ut av all hensyn? Tross alt skjedde ETH gjennom et toksalg, men i dag er det den nest største cryptocurrency etter markedskapital og den viktigste konkurrenten til bitcoin.

Vil dette ekskludere Ethereum?

Tuwiner sier at forskningen hans banet veien for å inkludere Ethereum av flere grunner, den viktigste var hvor stor den er blitt. Han nevner:

Det er sannsynligvis hundrevis om ikke tusenvis av mynter på de fleste dominansindekser som er kunstig oppblåst … Ingen av myntene som er brukt i indeksen er forhåndsdrevet, foruten Ethereum. Det var en debatt om Ethereum skulle inkluderes, men vi forlot det til slutt siden det er den nest største mynten og brukes av mennesker som penger. Det er et alternativ å slå den på eller av fordi kryptomiljøet er delt om Ethereum kan fungere som penger.

Gitt Ethereum ble ekskludert fra vurdering, bitcoin ’s markedsdominans ville til slutt ha skutt opp til mer enn 90 prosent i skrivende stund.