De Crypto Exchange die gemist heeft op Bitcoin’s Bull Run

KuCoin koos een heel slecht moment om gehackt te worden

  • KuCoin werd op 25 september gehackt en de meeste fondsen werden tegen 11 november teruggevorderd.
  • In die tijd ging de prijs van Bitcoin van $10.739 naar $16.284.
  • KuCoin’s handelsvolume is met 21% gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar.

De prijsstijging van Bitcoin eind 2020 – van $10.134 op 3 september tot meer dan $19.000 – heeft veel cryptocurrencybeurzen gelukkig gemaakt.

Toonaangevende beurs Binance heeft zijn handelsvolume zien stijgen – het is gestegen met 133% in de laatste maand en meer dan 400% van het voorgaande jaar, volgens gegevens van Nomics. Coinbase Pro is ook een stijging van 200% voor de maand en 92% voor het jaar. Ook Kraken heeft een vlotte vaart gehad met respectievelijk 163% en 54% sprongen voor de maand en het jaar.

Maar niet elke beurs heeft kunnen profiteren van het geluk van Bitcoin.

KuCoin heeft in de afgelopen maand 3,97 miljard dollar aan transactievolume gedaan, volgens Nomics. Terwijl dat goed is voor een 78% verbetering ten opzichte van vorige maand, doet de Singaporese beurs nog steeds kleinere volumes dan het voor delen van juli tot en met september had gedaan. Het volume daalt met 21% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Dus wat gebeurde er in september?

Het werd gehackt op 25 september voor een bedrag van 281 miljoen dollar aan penningen (meestal altcoins). En hoewel het in staat was om meer dan 80% van de penningen te herstellen tegen 11 november, kon de timing van de hack niet veel slechter zijn geweest voor de uitwisseling vanuit het oogpunt van het consumentenvertrouwen.

Tussen die twee data ging de prijs van Bitcoin van $10.739 naar $16.284, maar KuCoin’s handelsvolume zat vast in het eerste kwartaal, misschien door de zorgen van de gebruikers over de veiligheid van hun fondsen.

Inderdaad, het aantal Bitcoin-reserves in Kucoin-portemonnees daalde van 1.059 op 24 september tot minder dan 50 de volgende dag, volgens gegevens van CryptoQuant. Dat aantal is langzaam aangegroeid tot 403 BTC.

KuCoin was niet de enige beurs die moeilijke tijden doormaakte. Er was ook OKEx, dat de terugtrekking van 16 oktober tot 26 november stopzette omdat de oprichter door de politie werd opgepakt. Maar het enige dat echt deed was de mensen ervan weerhouden om tijdens de piek van de stierenrennen geld op te nemen (ze konden nog steeds handelen). De handelsvolumes voor die beurs stijgen nog steeds met bijna 300% voor het jaar.

Het volume is zeker niet alles voor de cryptocentrische beurzen, maar KuCoin hoopt er in 2021 zeker meer van.